Diyet, yemek yememek değil dengeli ve sağlıklı beslenmektir. Eğer diyet yapmakta zorlanıyorsanız, uygulamakta olduğunuz diyette bir problem var demektir. Diyetinizi senin için sağlıklı ve lezzetli hale getirecek tariflerime göz atabilirsin.
Az az sık sık beslenmek iştah kontrolünü sağlar ve kan şekerinin dalgalanması önler. Bu şekilde de kilo vermeye ve ihtiyacınız olan besin ögelerini karşılamaya yardımcı olur. Bunu sağlayabilmek için ana öğün aralarında küçük, sağlıklı ve iyi kombine edilmiş atıştırmalıklara ihtiyaç duyabiliriz. Özellikle de klasik ara öğünlerinizinden sıkıldıysanız oldukça düşük kalori içeren ve sağlıklı bir şekilde besinlerin eşleştirilmiş olduğu atıştırmalık fikirlerini sizler için sıraladım:
Devamını OkuSağlıksız ve fazla yeme alışkanlığımız sonucu sadece fazla kilolar olmaz. Yediğimiz yiyecekler mide, bağırsak, safra kesesi rahatsızlıklarına neden olur; tansiyon ve kalp hastalıkları, diyabet riskini arttırır ve daha birçok rahatsızlığa davetiye çıkartır.
Devamını OkuMeyveler, bitkilerin tohum veya çiçek gibi yenilebilen bölümleridir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin tamamlayıcı besin ögeleri olmalarının yanında önemli vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Yeterli miktarlarda alındığında sağlığımız açısından pek çok olumlu etkileri olan meyvelerden biri de kuru kayısıdır.
Devamını OkuSağlığımızın önemini çok daha iyi anladığımız ve kendimize daha fazla özen gösterdiğimiz şu günlerde tercihimizi klasik çaylar yerine bitki çaylarından yana kullanmaktayız. İşte tam da bu noktada aklımıza ilk sırada bağışıklık sistemimizde kendine kalkan görevi edinmiş Kuşburnu geliyor. Sadece bitki çaylarında yer almakla kalmayıp tohumlarını da çok farklı yerlerde kullandığımız kuşburnunun faydaları ise saymakla bitmiyor.
Devamını OkuAsmagiller ailesinin üyelerinden biri olan üzüm, yeryüzündeki en eski meyve türlerinden biridir. Üzümlerin bileşiminde genel olarak su, şeker, mineraller, organik asitler, azotlu maddeler, aroma maddeleri, enzimler, vitaminler ve fenolik bileşikler vardır. Yemesi hoş bir yiyecek olmasının yanında besin değerleri açısından da önemlidir. Antik çağlardan beri sıklıkla tercih edilmesinin sebebi sadece lezzetli oluşu değildir.
Devamını OkuKreatin, kasta bulunan azotlu bir organik bileşiktir ve ana kaynağı et ve balıktır. Aynı zamanda süt ve yumuşakçaların tüketilmesi yoluyla da diyetten alınmaktadır. Tipik bir etçil diyet, günde 1 ila 2 g kreatin sağlamaktadır. Ancak etin türü, pişirme süresi ve kas bölgesi alımdan sonraki kreatin değerlerini etkilemektedir.
Devamını OkuProteinlerin vücutta, enzimlerin yapısına katılma, taşıyıcı olma, depo, yapıya katılma, savunma, düzenleme gibi birçok görevleri bulunur. Yaşayan varlıklar için elzem azotlu öge proteinlerin yapıtaşı olan aminoasitlerdir. Aminoasitler alt sınıflara ayrılmaktadır.
Devamını OkuSağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek için yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekir. Yeterli ve dengeli beslenmemize yardımcı, besin öğelerini gerekli miktarlarda alabileceğimiz bitkisel ve hayvansal kaynaklar vardır. Hayvansal kaynaklı bir besin olan yumurtanın faydaları ise saymakla bitmez.
Devamını Oku